Tárgyfotózás egy kiváló bor társaságában: Cabernet Franc 2017-es évjárat.
Tükröződő üvegfelületek
Üvegfelületek fotózása igazi szakmai kihívás. Türelmet és mindig az adott szituációnak megfelelő kreatív gondolkodást igényel a megfelelő felszerelés mellett.
Az üveg és króm felületek mindent visszatükröznek, ezért az utómunka csökkentése érdekében meg kell tervezni a fotózást.
Optimalizált utómunka
Jelen esetben a kompozíció egyszerűségét a megvilágításhoz használt színek kontrasztjával igyekeztem feloldani.
Örömmel fotóztam ezt a témát, mert arra törekedtem, hogy lehetőleg minél kevesebb utómunkára legyen szükség, így kreatív megoldásokat kellett bevetnem, annak érdekében, hogy az elkészülő kép a legközelebb álljon a fényképezett valósághoz.
Ennek a bornak nem kell cégér
Az adott bejegyzés nem szponzorált, csupán szerettem volna a bor fantasztikus ízvilágát visszatükröző színvonalon megörökíteni ezt a becses évjáratot. Ilyen az amikor egy termék “működik”. Kinek küldeném? “Mindenkinek aki szereti”:) (természetesen csak 18+ éven felülieknek és csak kulturált fogyasztásra)
Csóbor Pincészet Cabernet Franc tárgyfotó
Amit a borról még meg kell említeni:
- a 100 legjobb magyar bor válogatásban a 44. helyet nyerte el
- Szent Vince Borrend Békés Megyei Lovagi Széke – Gold Chamipon díj – Gyula 2020
A pincészet leírása a borról:
Illatában zöldpaprika keveredik barrique jegyekkel, ízében szedres, finoman gyümölcsös és tanninos. A 2016-os nehézkes évjárat ellenére, sikerült egy zamatos, telt vörösbort készíteni. Vörös húsból készült ételek ideális kísérője lehet 16-18 °C-on.