Csóbor Pincészet Cabernet Franc tárgyfotó

Tárgyfotózás egy kiváló bor társaságában: Cabernet Franc 2017-es évjárat.

Csóbor Pincészet Cabernet Franc 2017 - Vígh Zsolt, szempillanat.hu termékfotó
Csóbor Pincészet Cabernet Franc 2017 – Vígh Zsolt, szempillanat.hu termékfotó

Tükröződő üvegfelületek

Üvegfelületek fotózása igazi szakmai kihívás. Türelmet és mindig az adott szituációnak megfelelő kreatív gondolkodást igényel a megfelelő felszerelés mellett.

Az üveg és króm felületek mindent visszatükröznek, ezért az utómunka csökkentése érdekében meg kell tervezni a fotózást.

Optimalizált utómunka

Jelen esetben a kompozíció egyszerűségét a megvilágításhoz használt színek kontrasztjával igyekeztem feloldani.

Örömmel fotóztam ezt a témát, mert arra törekedtem, hogy lehetőleg minél kevesebb utómunkára legyen szükség, így kreatív megoldásokat kellett bevetnem, annak érdekében, hogy az elkészülő kép a legközelebb álljon a fényképezett valósághoz.

Ennek a bornak nem kell cégér

Az adott bejegyzés nem szponzorált, csupán szerettem volna a bor fantasztikus ízvilágát visszatükröző színvonalon megörökíteni ezt a becses évjáratot. Ilyen az amikor egy termék “működik”. Kinek küldeném? “Mindenkinek aki szereti”:) (természetesen csak 18+ éven felülieknek és csak kulturált fogyasztásra)

Csóbor Pincészet Cabernet Franc tárgyfotó

Amit a borról még meg kell említeni:

  • a 100 legjobb magyar bor válogatásban a 44. helyet nyerte el
  • Szent Vince Borrend Békés Megyei Lovagi Széke – Gold Chamipon díj – Gyula 2020

A pincészet leírása a borról:

Illatában zöldpaprika keveredik barrique jegyekkel, ízében szedres, finoman gyümölcsös és tanninos. A 2016-os nehézkes évjárat ellenére, sikerült egy zamatos, telt vörösbort készíteni. Vörös húsból készült ételek ideális kísérője lehet 16-18 °C-on.